[Driftstörning] Störningar vid byte av plattform för studentportalen nästa vecka

Einar Blåberg einar.blaberg at chalmers.se
Ons May 4 19:20:43 CEST 2011


Hej,

Nästa vecka kommer, som den första delen av uppgraderingsprojektet för studentportalen, den tekniska plattformen att bytas. Detta kommer innebära störningar under själva övergången samt lite att tänka på för skribenter.

Allmänt om projektet
Uppgraderingsprojektet för studentportalen genomförs för att få en stabilare och modernare plattform samt för att få en bättre grafisk profil liknande nya Chalmers.se
Den första delen, "teknik-delen", innebär att vi byter till en ny version av plattformen och byter ut inloggningssystemet. Det är detta som lanseras nästa vecka.
Den andra delen, "design-delen", handlar dels om att göra studentportalen mer lik den grafiska designen på Chalmers.se, dels om en översyn av struktur och startsidor. Lansering av denna del sker under sommaren.

Vad som händer nästa vecka
På måndag kommer studentportalen läggas över i produktionsmiljön vilket kommer störa befintliga Chalmers.se. Studenter fortsätter att använda den befintliga portalen.
På torsdag byter vi över till den nya plattformen, under dagen kommer det att vara störningar på alla delar i portalen. När övergången är klar använder studenterna den nya portalen.
Den nya plattformen ändrar inte utseende eller tjänster, det enda som kommer märkas är att inloggningsrutan ser ut på ett annat sätt.

För skribenter
De ändringar som görs från fredag kväll behöver läggas in igen efter omläggningen. Enklast är att ni helt enkelt inte arbetar i systemet från 6/5 kl. 17.00 till 13/5.
Den nya portalen kommer ha en ny väg in när man arbetar med artiklar, mer info kommer när namn och sådant är klart.

Mvh
Einar Blåberg
IT-Service



More information about the Driftstorning mailing list